Danmark har Afrika øverst på dagsordenen

Udenrigsministeriet har Afrika øverst på dagsordenen, og den danske ambassade i Sydafrika er klar til at levere konkret handling. Et spændende initiativ tager form, der har til formål at styrke partnerskabet mellem Danmark og Sydafrika på digitaliseringsområdet.

Kontinentet, der er i rivende udvikling, er for Danmark et nyt centrum for muligheder og partnerskaber. Men i takt med mulighederne opstår også udfordringer, og det kræver dybere engagement og fælles løsninger at håndtere dem. I denne sammenhæng markerer Danish Digitalisation Days i Pretoria, Sydafrika, en betydningsfuld lejlighed for danske teknologivirksomheder til at træde ind i rampelyset og bidrage til Sydafrikas digitale transformation.

Sydafrika har som mål at intensivere samarbejdet med den private sektor for at forbedre digital infrastruktur, udvide offentlig adgang og realisere det digitale samfund. Dette engagement falder som hånd i handske med Danmarks anerkendte ekspertise inden for digitalisering og den danske tilgang til offentlig-private partnerskaber.

’’Dette partnerskab handler om at forbinde danske teknologivirksomheder med Sydafrikas digitale infrastrukturbehov. Vi ønsker at skabe konkrete løsninger, der vil gavne begge lande,’’ fortæller ambassadør Elsebeth Krone Søndergaard.

Digitalisering er en altafgørende faktor for Sydafrikas økonomiske vækst og fremtidige investeringer. I 2050 ønsker Sydafrika at være på niveau med de bedste nationer i verden, hvad angår digitalisering. Dog er der stadig udfordringer, herunder forbedring af offentlig adgang til det digitale landskab og sikring af tilstrækkelig finansiering til digitaliseringsindsatsen. Danmark er ikke ukendt med rollen som digital frontløber og tilbyder effektive og omkostningseffektive digitale løsninger. Mange af Danmarks digitale offentlige platforme er resultatet af tæt samarbejde mellem danske teknologivirksomheder og det offentlige siden 1980.

Med Digitaliseringsdagene som katalysator er Danmark nu klar til at styrke allerede betydningsfulde teknologipartnerskaber og bidrage til Sydafrikas digitale fremtid. For yderligere information om eventet og muligheden for deltagelse, henvises til den danske ambassade i Sydafrika.


Udgivet

i

af

Tags: