Ny samarbejdsaftale: Danmark og Georgien styrker båndene

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag indgået en ny samarbejdsaftale med Georgiens udenrigsminister Ilia Darchiashvili.

Samarbejdsaftalen styrker båndet til Georgien, hvor Danmark tidligere på året åbnede en ny ambassade.

Lars Løkke Rasmussen modtog d. 16. november Georgiens udenrigsminister, som er på besøg i Danmark. Efter deres møde underskrev de to ministre en ny samarbejdsaftale for at markere det styrkede bilaterale forhold mellem Danmark og Georgien.

Aftalen understreger det fortsatte fokus på vigtige prioriteter som god regeringsførelse, demokrati og menneskerettigheder. Samtidig er den et skridt mod styrket bilateralt samarbejde inden for en række områder som bl.a. grøn omstilling, sikkerhed og kultur. Endelig forpligter de to lande sig til at styrke den bilaterale dialog med regelmæssige konsultationer på højt niveau.

Som led i regeringens Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi øger Danmark sin støtte til udsatte frontlinjestater i EU’s østlige nærområde. Georgien er et af de lande, der har ansøgt om EU-medlemskab, og hvor Danmark er engageret i at understøtte reformindsatsen. Det er ikke mindst kommet til udtryk med åbningen af en ny ambassade i Tbilisi i maj måned.


Udgivet

i

af

Tags: